Vinterjakker

Grækenlandsguide: MILOS

Jeg har valgt at lave en lille serie, der kommer til at bestå af en guide til forskellige øer,  jeg selv har besøgt i Grækenland. Jeg dedikerer et nyt indlæg til hver af øerne, men prøver bestemt ikke at udnævne mig selv til specialist på området. Jeg har dog rejst en del i Grækenland, absolut mest på Kreta og vil derfor også mene, at det er den eneste guide, hvor jeg kan forsikre jer om, at I godt kan tage mine ord for gode varer.

Jeg ved godt, at det måske ikke er det helt rigtige tidspunkt til en “sommerferieguide”, men man har vel altid lov til at drømme lidt!

Den første ø jeg gerne vil introducere jer for, er også en af mine favoritter: Milos. Milos er en del af øgruppen Kykladerne. Øen er meget lille, og hvis du er til fest, farver og gang i gaden, så er det IKKE her du skal tage hen. Hvis du derimod bare ønsker ren afslapning, krystalblåt vand og lækker mad, så er Milos stedet.

Jeg brugte selv en uge her. Det var helt perfekt for mig, og jeg vil endda gerne tilbage igen snarest, men mange mener dog, at besøget kan gøres på 3 dages tid, og så kan man “hoppe” videre til en af de andre øer i øgruppen. Sådan har jeg selv gjort det med andre øer, men jeg er glad for, at Milos var en af dem, jeg valgte at blive længe på.

Vi lejede en bil og fandt hurtigt ud af, at øen basically kan køres rundt på en lille times tid. Derfor vil jeg sige, at bil til alle ugens dage, hvis man beslutter sig for at rejse så længe, overhovedet ikke er nødvendigt.

img_3922Når jeg rejser med min mor i Grækenland, gør vi det altid sådan, at vi booker hotel til de første 2-3 dage. Derefter holder vi øje med last minute tilbud på booking.com eller hotels.com, og på den måde finder man faktisk nogle ret fordelagtige priser på nogle ellers forholdvis dyre hoteller. Jeg ved dog ikke, om jeg tør anbefale, at man gør det på denne måde, når man rejser i højsæsonen, da det meste på dette tidspunkt efterhånden er booket, og man kan ende med at bo nogle steder, der måske ikke lever helt op til de krav eller ønsker, man har. Personligt tager vi gerne den del med. Faktisk har det sin helt egen charme og skaber ofte en mere autentisk stemning omkring det at rejse i Grækenland med nogle ikke tilsigtede oplevelser på plussiden, som vi bare ikke ville have været foruden.

Artemis Deluxe rooms: er et hotel, der ligger i byen med den eneste organiserede strand på Milos, Paliochori. Når jeg siger den eneste organiserede strand, så mener jeg den eneste strand, hvor du kan smide dig på en liggestol og få serveret en iskaffe i baren. Hotellet er nyt og fantastisk lækkert, minimalistisk og stilrent. Det lever fuldkommen op til ens ide omkring de kykladiske øers tema med de hvide og blå farver.

img_3923

Santa Maria Village: Hvis jeg nu en dag skal giftes, så skal det være her. Hotellet ligger inde i hovedbyen Adamas og er familiedrevet. Hotellet er idyllisk, har en fantastisk udsigt over by, hav og bjerge og sidst, men ikke mindst er omgivelserne så rolige, at man næsten kan høre stilheden. Kender I den fornemmelse?

img_3927

Sarakiniko: I vil ikke tro jeres egne øjne. Helt marmorhvide klipper, og den stærke kontrast får bare vandet til at se endnu mere krystalblåt ud, end det er i forvejen. Det er et fantastisk syn. Man kan både tage dertil med bil og opleve stedet inde fra øen af, men jeg ved, at det også er en af de absolut mest populære guidede ture at tage en båd rundt om øen på en halvdags-tur, der stopper ved Sarakiniko. Måske er det bare mig, men jeg havde så meget lyst til at hoppe i vandet fra klippen I ser under teksten øverst oppe i venstre hjørne, men det må man altså ikke!

img_3928

 

 

Øen har generelt mange gemte strande og spots, der er helt fantastiske. Det kræver blot, at man har overskud til at vandre lidt og bruge tid på at finde dem. Der er ikke mange restauranter, men det der er har en forholdvis høj kvalitet, er meget autentiske og fornuftige i pris.

3 kommentarer

 • Emilie

  Hvor skal man flyve til, hvis man vil tage på en lille ø-rundtur i Grækenland?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aleksandra

   Hej Emilie

   De fleste af Kykladerne har lufthavne, og priserne på færge mellem de forskellige øer er stort set den samme uanset hvad. Normalt holder jeg øje med priser på diverse afgange på Momondo og vælger at starte med den ø, der er billigst at komme til med fly. Det gælder for det meste om at være i god tid! Jeg er selv fra Kreta og sejler derfor også tit derfra til kykladerne. Det er både nemt og hurtigt. Der er omkring 1 time og 45 minutter med færgen til Santorini f.eks.og afgange hver dag:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melina Gialitaki

  Glæder mig SÅ meget til dit bryllup! :-* Og man kan ROLIGT tage alle dine ord for gode varer, det tør jeg godt sige!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterjakker